Handleiding vrouwen voor mannen

Handleiding vrouwen‘Je begrijpt het niet!’ Het zal je vast bekend in de oren klinken. Als de ruzie of discussie hoog oploopt is dat de conclusie die vrouwen trekken. Maar is dat wel zo? Of ben je het er gewoon niet mee eens en ziet je partner dat niet? Vrouwen en mannen communiceren op een heel ander level en niet alleen in communicatie zit er een kloof ter grote van de Grand Canyon tussen.

Als ik Googel op ‘verschillen man en vrouw’ vind je allerlei handleidingen met daarin de denkwijze van mannen uitgelegd. Ik schijn dus niet de enige vrouw te zijn die op zoek is gegaan naar de verschillen in sekse. In mijn boekenkast staat ook ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’, een aanrader voor ieder die een ruzie afsluit met: ‘Je begrijpt me niet’. Dat het internet bol staat met mannenhandleidingen is uiteraard omdat vrouwen de behoefte hebben om hun man te begrijpen. Andersom dus niet. Wil een man niet weten hoe het vrouwenbrein werkt? Weer een verschil in denken ontdekt. Maar voor wie wel benieuwd is, laat ik eens een poging wagen om het bovenkamertje van de dames uit te lichten in mannentaal (zo min mogelijk woorden en informatief, want zo schijnen mannen te communiceren).

Situatie 1: Mannen komen na een avondje stappen stilletjes binnen geslopen en lopen met het lichtje op de smartphone naar het bed. Vrouwen daarentegen vallen letterlijk met de deur in huis, schoppen hun hakken uit en in de slaapkamer gaat het felle licht aan. Daarna vertellen ze in geuren en kleuren hoe hun avond was.

Waarom?: Alcohol zorgt voor losse remmetjes. Mannen moeten toch wakker worden, want we willen seks. Dat we daar alleen soms te moe voor zijn en in slaap vallen zodra we het kussen raken, moet je ons vergeven. De intentie was in elk geval goed.

Situatie 2: Vrouwen plannen zoveel mogelijk huishoudelijke taken en sociale activiteiten in één weekend. Grasmaaien, schilderijtje ophangen, aquarium schoonmaken en ’s avonds op bezoek bij Eva en Bart.

Waarom? We zijn bang voor twee dingen: 1. Dat het er anders helemaal niet van komt en 2. Dat er dubbele afspraken worden gemaakt. Dat zijn de twee redenen dat vrouwen over de agenda gaan.

Situatie 3: Deze heeft te maken met situatie 2. Vrouwen zeggen: ‘Vorig jaar was je de verjaardag van Eva ook al vergeten’.

Waarom? Vrouwen zien verbanden, dat komt omdat ze tot wel tien keer meer witte hersenmassa hebben dan mannen. Met je grijze hersenmassa verwerk je informatie en met de witte leg je met deze informatie verbanden. Wij leggen dus het verband: ‘Hij zal het wel weer vergeten of een dubbele afspraak maken net als vorig jaar.’

Situatie 4: Vrouwen vertellen aan het avondeten over een probleem op werk of met een vriendin. Geen detail blijft bespaard. Mannen komen met een oplossing en vrouwen reageren hysterisch. ‘Wat een belachelijk idee, daar vraag ik toch niet om!’

Waarom? Het blijkt dat mannen competitief en prestatiegericht zijn en vrouwen vooral communiceren om de onderlinge band te versterken of te onderhouden. Waar mannen dus vooral een oplossing willen voor een probleem en het hen niet zoveel uitmaakt hoe het wordt opgelost is een vrouw vooral op zoek naar de hoe-vraag. Wat is de beste manier om dit op te lossen? Als er geen ideale of perfecte oplossing is dan willen we vooral dat je alleen luistert en onze kant kiest.

Handleiding vrouwen 10

Situatie 5: Mannen kiezen altijd dezelfde trui, diegene die bovenop de stapel ligt dus. Vrouwen denken ’s middags al na wat ze ’s avonds aan gaan doen naar dat feestje. De keuze is natuurlijk reuze. Via Whatsapp moeten vriendinnen stemmen voor outfit 1,2 of 3.

Waarom? Zie het als een hobby, wat jullie hebben met motoren, auto’s, tennis, noem maar op. Samen naar buiten gaan om die gloednieuwe auto te bekijken is dus hetzelfde als: kijk dit nieuwe leuke jurkje. Wij houden daarnaast van complimentjes en krijgen die het liefst op ons uiterlijk. En waarom hebben we zoveel kleding die op elkaar lijkt? Dat komt omdat we minder kleurenblind zijn en dus dezelfde broek in zowel zwart en donkerblauw willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *