Voordelige vrienden

Friends-with-Benefits-Pictogram-Movie-Poster--100419Weet je, ik vraag het maar gelijk, dan is die olifant ook uit de kamer: ben jij wel eens een fuck buddy geweest? Je weet wel, seksvrienden, friends with benefits. Weet ik veel hoeveel varianten er zijn. Je snapt in ieder geval wat ik bedoel. Wel aan de rol, maar verder geen verplichtingen. Geen relatie, geen toekomstplannen. Gewoon dikke pret zonder consequenties. No strings attached. Even terzijde: dat vond ik ooit een verwarrende uitdrukking. Ik ging er dan vanuit dat de dame in kwestie geen string droeg. In mijn kuise fantasie had ze een lekker warme vleeskleurige onderbroek aan. Zoiets. En in mijn stoute dromen droeg ze helemaal niets onder haar met zorg uitgezochte kleding.

Een beetje tussen de regels door-lezer ziet het al. Ik ben ooit wel seksvriendje geweest. Het werd me gewoon – huppekee – op de man af gevraagd: wil je mijn fuck buddy zijn? Ik had geen idee wat er werd bedoeld. Althans, wel een idee, maar ik durfde het gewoon niet te begrijpen. Ik? Vriend met extra’s? Zonder touwtjes? Hoe kon het waar zijn? Lucky me! Dus, nadat ik trillend van opwinding mijn glaasje ranja met een rietje op tafel had gezet, zei ik volmondig ja. Of nou, eigenlijk zei zij dat. Ze had geen zin gehad mijn antwoord af te wachten en was alvast begonnen. Tja. Zeg daar maar eens nee tegen.

Ik moet zeggen dat het me in het begin prima beviel. Maar romanticus als ik ben, hoopte ik stiekem toch op een toekomst. Ik wist ook dat ik niet de enige sekspartner was. En ik wist ook dat het niet uitsluitend vrienden waren. Per definitie waren die gasten geen vrienden van mij. Jaloezie is mijn middle name, weet je. Met andere woorden, zolang ik in staat was te doen alsof ik nergens een probleem van maakte, was er niets aan de hand. Puur genot zelfs. Alleen kon ik dat maar heel kort veinzen. Ik trok het niet. Zij mij wel, maar dat voelde toch anders.

Het heeft alles bij elkaar toch nog best lang geduurd voor ik het durfde toe te geven. Het bekende het ligt niet aan jou maar aan mij-gesprek. Goed, je kent de clichés wel, maar in deze context toch net iets anders qua gevoelstemperatuur. Ze begreep het. Het was geen enkel probleem voor haar. Als we maar wel gewoon vrienden konden blijven. Maar dat kon ik niet. Ik had namelijk de grote fout gemaakt om verliefd te worden op haar. En dat is een no go bij de buddy fuckers. Arme wij. Vriendschap én goede seks kwijt. Oké, het was een bijzondere ervaring, dat op z’n minst.

Achteraf had ik er beter aan gedaan eerst even na te denken. Het is een fantasie van veel hemmen en haren, maar niet elke fantasie is het waard om geleefd te worden. Echte vriendschap is veel meer dan een fijne pot seks op z’n tijd. Neem dat van deze ervaringsdeskundige aan. Nou vooruit, doe je het toch, geniet op z’n minst veilig van elkaar.
Ten slotte de moraal plus een dikke tip om een bui van zwijmelende nostalgie te voorkomen: zorg dat je niet alle foto’s en video’s uit je roemrijke verleden ineens aan kunt klikken. Geef ze een naam, een code of wat dan ook. Iets waardoor je ze herkent, voordat je ze aanklikt. Al moet ik zeggen dat ik wel even dacht: who the fuck is that buddy?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *